HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2021 Salı - 12:29

AK Partili Kaya'dan 'Gültepe Planı' çıkışı: 'Ben yaptım oldu' anlayışına geçit vermeyiz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak Gültepe bölgesindeki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Konak Belediyesi tarafından hazırlanan Gültepe Mahallesi'ndeki imar planları hakkında konuşan Kaya, "Bölgede yaşayanların itirazlarını dikkate almadan, 'ben yaptım oldu' anlayışıyla yürütülen bir sürecin bu kente faydası olmaz" dedi.

AK Partili Kaya dan  Gültepe Planı  çıkışı:  Ben yaptım oldu  anlayışına geçit vermeyiz!

AK Parti Konak ilçe binasında gerçekleşen buluşmaya, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Buluşmaya, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan Gültepe İmar Planları damgasını vurdu. Plana karşı olan vatandaş itirazlarının dikkate alınmamasını eleştiren Kaya, "Bölgede yaşayanların itirazlarını dikkate almadan, 'ben yaptım oldu' anlayışıyla yürütülen bir sürecin bu kente faydası olmaz. Biz buna geçit vermeyiz. Burada hazırlanan planlara, belediye meclisindeki görüşmeler esnasında AK Partili meclis üyelerimiz de 'kabul' oyu verdi. Sebebi, uzun yıllardır çözülmeyen ve kangren haline gelmiş bir sorunun çözüme kavuşturulması beklentisiydi. Ama daha sonra vatandaşlardan gelen itirazlar yoğunlaşınca, mecliste bu itirazların dikkate alınması yönünde eğilim gösterdiler. Ne yazık ki, Belediye Başkanı ve CHP'li meclis üyeleri vatandaşların itirazlarına kulaklarını tıkadılar. Burada muhtarlarımız başta olmak üzere, muhtar azalarımızın, bölgedeki STK'ların ve bölge sakinlerimizin görüşlerine mutlaka itibar edilmeli" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIN İTİRAZLARI DİKKATE ALINMADI
Muhtarların, AK Parti'nin yerel demokrasi anlayışında halka en yakın yerel yo?netim birimi olarak daima önemli ve o?ncelikli olduğunu hatırlatan Kaya, "Mahallelerimizin adeta gözü, kulağı olan, milletimizin güzide temsilcisi muhtarlarımızla bir araya gelmek ve görüşlerini dinlemek bizim için büyük bahtiyarlık vesilesidir. Bugün burada muhtarlarımızı dinleme imkanı bulduk. Gültepe bölgemizde şu anda gündem, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan imar planları. Bu plan hazırlanırken katılımcı sürecin işletilmediğini anlıyoruz. Bunu da şuradan net bir şekilde görüyoruz. Plan açıklandıktan sonra bölgedeki tam 6 bin vatandaştan itiraz geldi. Bu çok büyük bir rakamdır. 6 bin vatandaşımız oradaki planlarda sorun olduğunu düşünüyor ve bununla alakalı itiraz dilekçelerini belediyeye gönderiyor. Peki ne oldu bu itirazlar? Meclis'te CHP grubunun oylarıyla reddedildi. Bu itirazların dikkate alınmaması oldukça yanlış olmuştur. Belediyeler, şehre dair önemli kararları alırken o şehirde yaşayanların fikirlerini alacak, ortak aklı ön plana çıkaracak bir anlayışla çalışmalılar. Biz buradaki sürecin takipçisi olacağız. Gültepeliler'in üzüleceği, mağdur edileceği bir durumun oluşmaması için teyakkuzdayız. Hemşehrilerimiz müsterih olsun, bu konunun yakından takipçisi olacağız" dedi.

YEREL YÖNETİM HASSASİYETLERİ DİKKATE ALMALI
Gültepe halkının standartları yüksek yaşam alanlarında hayatını sürdürmesini istediklerini belirten Mahmut Atilla Kaya, "Bizim anlayışımız belli. İnsanın şehrin, şehrin de insanın aynası olduğu ilkesiyle hareket ediyoruz. Medeniyetimize uygun, ruhu olan şehirler inşa etmek ve bu şehirler başta olmak üzere yerel düzeyde yeni bir anlayışla vatandaşlarımıza daha huzurlu, daha güvenli güzel bir yaşam ortamı sunmak temel amacımız. Şehri yalnızca yapılar bütünü olarak görmüyoruz. Bizim için şehirdeki açık ve yeşil alan kullanımlarının maksimum seviyede olması, kamusal alanların bütünlüğünün ve çeşitliliğinin sağlanması oldukça önemli. Bizim şehir tasavvurumuzda, ortak yaşam alanlarını önceleyen bir anlayış yer alıyor. Gültepe oldukça eski bir yerleşim bölgesi. Burada mahalle ve sokak kavramını öne çıkaran, kültürel ve sosyal dokuyu dikkate alan plan ve projeler hazırlanmalı. Mahalle, aile ve komşuluk kültürü ile toplumsal değerlerimiz odak noktasına alınmalı. Bizim görüşümüz bu yönde. Yerel yönetimi, hassasiyetleri dikkate alarak çalışmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

 
Güvercin uçurma tartışması kanlı bitti
 
Adana'da günlük et tüketimi 32 tona ulaştı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birgül 31 Mart 2021 Çarşamba 23:46

Gultepeli olarak Inşallah artık yeter ak parti bu sorunları cözeceginden eminim

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 30 Mart 2021 Salı 19:11

Haber başlığını yanlış mı okudum nedir? Ben yaptım oldu anlayışına geçit vermeyeceklermiş bunu da akpliler demiş. Belli ki dünyanın sonu geliyor dolu dolu yaşayın dostlar.

Yorumu oyla      2      3  
30 Mart 2021 Salı 15:41

Sizin dayatmaları ne yapalım sayın Kaya?

Yorumu oyla      2      3  
konak tunellini yaparken kime sordunuz 30 Mart 2021 Salı 13:59

konak tunelini yaparken belediyeye sordunuzmu peki siz? sizin yuzunuzden ykm nın önü kapıkule sınır kapısı gibi oldu ..

Yorumu oyla      10      3  
Projeler ne oldu? 30 Mart 2021 Salı 13:12

Otogar metro, Çandarlı Limanı, Alsancak Kruvaziyer Limanı, Lojistik Köy ve buraya bağlanacak tren hatları, Karabağlar Kentsel Dönüşümü, Bergama İZBAN, Ankara-İzmir Otoyolu, 2.şehir hastanesi, 2.çevre yolu gibi projeler en az 10 yıldır yapılmayı bekliyor. Bu kadar vergi veren bu şehir bunları haketmiyor. Bu kafayla bu şehirden oy alamazsınız. Bırakın boş boş şehri turlamayı da iş yapın.

Yorumu oyla      14      3  
İstemezük! 30 Mart 2021 Salı 13:02

Gültepe Kentsel Dönüşümü YA-PI-LA-CAK. Sanırım, buralar modern bir hale gelirse AKP'ye oy çıkmayacak diye bir endişe var.

Yorumu oyla      12      3  
Ercan 30 Mart 2021 Salı 12:52

Ben yaptim olduyu siz zaten fazlasıyla yapıyorsunuz.Tam bir kara mizah ulkesi olduk sayenizde,

Yorumu oyla      15      3  
35.5 30 Mart 2021 Salı 12:51

Genel başkan yardımcılığı gidince düşmüş ortalara tekrar iki gözümün çiçeği :)

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Aşıya adil erişim güvence altına alınmalı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Covid-19 ...
''Sözleşme beklentileri karşılayamamıştır''
Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, tartışmalara yönelik, ...
CHP’li Sındır: Kadınlarımızdan neden korkuyorsunuz?
Katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ...
 
Seçimlere iki yeni parti daha katılabilecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçime girme yeterliliğine sahip partileri ...
AK Parti İzmir'de Gençlik Kolları Yürütme Kurulu belli oldu
AK Parti İzmir'de İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilen Recep ...
İYİ Partili 2 milletvekili koronaya yakalandı
İYİ Partili vekiller Metin Ergun ve Ümit Dikbayır koronavirüse yakalandı.
 
Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı: İzmir'e Cumartesi yasağı!
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına ...
CHP Urla'ya korona şoku
Türkiye'de yeniden artış gösteren koronavirüs salgınında vaka sayıları ...
Cumhurbaşkanı duyurdu: Su kanunu geliyor!
Beştepe'deki 1. Su Şurası Lansmanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva